13 lucruri pe care nu le știai despre casele de expeditie

Expedierea mărfurilor sau Freight forwarding este una dintre cele mai utilizate metode de transport internațional atât pentru afaceri, cât și pentru uz personal. Companiile de expediere a mărfurilor coordonează transportul de mărfuri de la o destinație la alta utilizând o gamă largă de transportatori, inclusiv transportul aerian, transportul maritim, transportul rutier și, în unele cazuri, transportul feroviar.

Procesul de expediere a mărfurilor ar putea părea descurajator, mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu acesta, de aceea v-am pregatit acest articol cu detalii pe care trebuie să le cunoașteți despre expedierea de mărfuri și care vă vor ajuta să parcurgeți procesul.

1. Ce este o casa de expeditii?

Un expeditor de mărfuri (sau o casa de expeditii) este responsabil pentru transportul mărfurilor între o destinație și alta. Companiile de expediere sunt specializate în aranjarea întregului proces pentru expeditorii lor, de la depozitare până la expedierea mărfurilor. Aceștia acționează ca intermediari între expeditor și serviciile de transport, colaborând cu diferiți transportatori pentru a negocia prețul și pentru a decide asupra celei mai economice, fiabile și mai rapide rute.

2. Un mod simplu de a face import și export de mărfuri.

Folosirea unui expeditor pentru importul și exportul de mărfuri poate face ca întregul proces să fie mult mai puțin stresant. Pentru ca știu foarte bine elementele lanțului de aprovizionare, expeditorii de marfă vă pot ajuta la toate nivelurile, de la etapele de ambalare și depozitare până la procedura vamală, preluând o parte din stres și responsabilitate.

3. Expeditorii de mărfuri oferă o gamă largă de servicii.

Expeditorii de mărfuri va pot ajuta pe mai multe niveluri, inclusiv:

4. Avantajos pentru afacerea dvs.

Folosirea unei companii de expediere pentru transportul de bunuri poate aduce beneficii multiple pentru afacerea dvs.. Folosind cunoștințele și expertiza lor, expeditorii de mărfuri se vor asigura că mărfurile dvs. vor ajunge la destinația corectă la timp și veti economisi bani în acest proces, în comparație cu cat ar costa sa faceti acest lucru singur.

5. Nu sunt responsabili pentru întârzierile de expediere.

Companiile de expediere nu sunt responsabile pentru întârzierile de expediere. Aceste întârzieri apar adesea din cauza vremii nefavorabile, defecțiunilor, întârzierilor în port sau schimbărilor neprevăzute de traseu. Deși întârzierile de expediere pot fi frustrante, este important să ne amintim că nu mai este în mâinile companiei dvs. de expediere și că încearcă să o rezolve cât mai repede posibil.

6. Este important să mențineți o relație bună cu expeditorul dvs.

Expeditorul dvs. se ocupă de marfa dvs, deci este important să stabiliți o relație de lucru bună cu aceștia. Alegeți o companie în care să aveți încredere și încredere, precum și una cu un serviciu impecabil pentru clienți, pentru a vă asigura că transporturile dvs. de mărfuri ajung în siguranță și la timp.

7. Dvs. trebuie să vă asigurați că documentele dvs. sunt la zi.

Înainte de a vă lăsa mărfurile pe mâna casei de expediție., trebuie să vă asigurați că toate documentele pentru transportul mărfurilor sunt finalizate. Compania dvs. de transport de marfă vă va putea ajuta în acest sens, dar este un detaliu extrem de important ca dvs sa aveti grija de acest aspect pentru a evita ca articolele dvs. să nu fie eliberate din vamă sau ca banca să refuze eventuale plati.

8. Restricțiile de expediere se aplică anumitor produse.

Companiile de expediere aderă la reglementări stricte și nu vor transporta anumite mărfuri și substanțe, în special prin transport aerian sau maritim. Deși lista articolelor interzise variază de la o țară la alta, expeditorii de mărfuri sunt în general limitați la:

9. Întrebați compania dvs. de expediere despre servicii suplimentare.

Multe companii de expediere oferă servicii suplimentare pentru orice expediere, deci merită întotdeauna să vă interesați și de acest aspect atunci când primiți o ofertă. Aceste servicii suplimentare includ depozitare, asigurarea, urmărirea mărfurilor și manipularea mărfurilor periculoase. Chiar dacă nu aveți nevoie, merită întotdeauna să aveți în vedere aceste servicii suplimentare pentru referințe viitoare.

10. Există șase etape cheie ale expedierii de mărfuri.

Procesul de expediere a mărfurilor poate fi împărțit în șase etape cheie, inclusiv:

11. Expeditorul dvs. de mărfuri ar trebui să vă ofere o serie de documente.

Expedierea mărfurilor vine o mulțime de documente, mai ales atunci când expediem în străinătate. Expeditorul dumneavoastră ar trebui să vă furnizeze toate documentele relevante, inclusiv:

Este esențial ca toate aceste documente să fie furnizate pentru a vă asigura că bunurile dvs. ajung la clientul dvs. fără să apară probleme.

12. Puterea rețelei de expediție este vitală.

Casele de expediție cu experiența au o rețea incredibil de puternică. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să obțineți cel mai bun preț pentru transportul mărfurilor, dar va asigura, de asemenea, că mărfurile dvs. ajung în timp util. Expeditorii de marfă cu experiență vor întâmpina o mulțime de probleme pe parcurs, așa că vor putea rezolva rapid și eficient orice probleme care pot apărea pe măsură ce mărfurile dvs. sunt transportate.

13.Expeditorul dvs. este specializat într-un anumit tip de marfă?

Unii expeditori se concentrează pe un anumit tip de marfă, în timp ce alte companii acceptă o varietate de mărfuri. Este benefic să găsiți un expeditor specializat în ceea ce doriți să expediați. Nu numai că vor avea o echipă de specialiști la locul lor, dar vor avea și o vastă experiență în tratarea mărfurilor similare cu a ta.

Un research înainte de a alege o casă de expediții, vă va asigura că mărfurile dvs. ajung la destinația finală în timp util și rentabil.